Banner ontwerp

Een effectieve manier van online doelgericht reclame maken is door het gebruik van banners. Een banner is een grafische reclame-uiting die op het internet geplaatst wordt door een bedrijf. Wanneer een bezoeker klikt op de banner wordt deze doorgelinkt naar een pagina van de website. Banners zijn vaak in standaard formaten te ontwikkelen en in diverse kwaliteiten te verkrijgen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit een JPEG, GIF of een Flashbestand.

Waar kunt u banners voor gebruiken?

De reden dat bedrijven gebruik maken van banners is omdat het een goede manier is om meer traffic te genereren. Daarnaast is het voor bedrijven een effectieve manier om meer naamsbekendheid te creëren. Om zeker te zijn dat banners goed zichtbaar zijn voor online publiek beschikken de banners vaak over felle fleuren, leuke animaties en in sommige gevallen ook geluid of video materiaal. Daarnaast kunnen bedrijven ook nog kiezen op welke plaats zij de banners graag willen zien. Wij laten u graag de voorbeelden zien.

Waarom gebruik maken van een banner?

Bedrijven worden steeds vaker uitgedaagd om zichzelf te ontplooien van andere bedrijven. Internet marketing wordt steeds vaker gezien als een manier die hiervoor kan zorgen. De reden hiervoor is dat resultaten uitermate gemakkelijk te meten zijn en omdat het een  effectieve manier is om snel verkopen te realiseren. Een andere belangrijke keuze die een bedrijf moet maken is het kiezen van de perfecte website waarop u uw banner wilt plaatsen. Ze moeten natuurlijk passen bij de interesses van de doelgroep die u graag wilt bereiken.  Dit voorkomt dat bezoekers geïrriteerd worden vanwege uw banner. Daarnaast bepaald een goede plaatsing van een banner grotendeels van uw Traffic. Afhankelijk van uw budget en doelgroep kunt u uw banners plaatsen op vele verschillende websites en manieren. Wij van Contourweb weten hier uitstekend raad mee.