Logo design

Ieder bedrijf heeft behoefte aan een identiteit. Deze identiteit is van belang omdat de wijze definieerd waarop het bedrijf naar buiten treedt. De identiteit wordt door u bedacht, en vervolgens zorgen de webdesigners van Contourweb ervoor dat deze wordt omgezet naar een logo. Een logo is voor ieder bedrijf ontzettend van belang. Er zijn namelijk ontzettend veel mensen die uw bedrijf zullen herkennen, hoewel ze niet of nauwelijks met uw bedrijf in contact zijn gekomen. Het hoofddoel van een logo is dus herkenbaarheid. Het is het visitekaartje voor mensen die niet bekend zijn met uw bedrijf, maar door middel van een logo wel weten waar u voor staat.

Doel van een logo

Het doel van een logo loopt vaak gelijk met de communicatiedoelstelling van uw product of dienst. U hoopt namelijk met een logo een hogere herkenbaarheid te creëren bij zowel uw doelgroep als bij de particulier. Daarnaast wilt u zich op een positieve manier onderscheiden van de concurrenten. Een laatste doel is om een sterkere merkvoorkeur te krijgen door een bepaald imago te ontwikkelen waardoor de doelgroep u erkent.

Soorten logo's

Bedrijven kunnen gebruik maken van diverse logo's die ieder op een unieke wijze uw bedrijf weten te verwoorden. Om u een beeld te geven van de mogelijke imago's vindt u hieronder een handig overzicht.

  • Woordmerk: Hierbij staat de naam van het bedrijf centraal in het logo.
  • Beeldmerk: Hierbij heeft de afbeelding die gebruikt wordt dezelfde betekenis als de bedrijfsnaam.
  • Vignet: Een logo die enkel en alleen bestaat uit een afbeelding.
  • Lettermerk: Een logo die enkel en alleen bestaat uit de naam van het bedrijf.
  • Monogram: Een logo dat u vaak tegenkomt bij bedrijven die al een geregelde tijd bestaan. Deze bestaan vaak uit 2 letters. Denk hierbij aan de Albert Heijn of de V&D.
  • Embleem: Een imago dat vaak gebruikt wordt bij sportclubs. Vaak wordt er in een embleem een schild in het logo verwerkt.
  • Stempelmerk: Een logo dat als stempel of een zegel is geplaatst. Voorbeelden hiervan zijn de C&A of de Douwe Egberts.
  • Mascotte: Een imago dat beschikt over een afbeelding van een dier of een persoon. Welke zij hiervoor kiezen hangt af van de normen en waarden die het bedrijf hanteert.